U trendu

Narodna stranka Novi Beograd: Ukinuti odluku o uklanjanju tezgi u blokovima

Opštinski odbor Narodne stranke Novi Beograd pozvao je danas predsednika te opštine Aleksandra Šapića da odustane od uklanjanja pijačnih tezgi pored samousluga u novobeogradskim blokovima, jer je jedina posledica tog „bemislenog poteza“ šteta koju će pretrpeti ljudi koji od prodaje zaradjuju za život i izdržavaju svoje porodice.

„Narodna stranka Novi Beograd podržava gradjane koji traže da se ova sramna odluka opštine ukine, a Šapića pozivamo da prestane da svoj višegodišnji nerad i nemar prebacuje na ledja gradjana“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podseća da je odlukom opštine predvidjeno da je postavljanje pijačnih tezgi u blokovima 21, 23, 29, 37, 70 i 45 potrebno uskladiti sa novim planom za tezge i sa gradskim propisima, pa je zato neophodno da budu uklonjene.

„Reč je o tezgama na kojima i stariji sugradjani godinama kupuju pijačnu robu od prodavaca koje poznaju i kod kojih mogu da dobiju robu i na odloženo plaćanje i plate kada dobiju svoje male penzije“, navodi se u saopštenju.

//

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.