Narodna stranka: Oko sokolovo izaziva gnev gradjana jer nema novih parking mesta

Sistem „Oko sokolovo“ nije rešenje za problem parkiranja u Beogradu, jer je gradska vlast ukinula 1.800 parking mesta u centru grada i nije izgradila četiri podzemne garaže, pa tim sistemom kažnjava Beogradjane koji često nemaju gde da parkiraju svoja vozila, rekli su danas odbornici Narodne stranke u Skupštini Beograda Marina Lipovac Tanasković i Miloš Pavlović.

„‘Oko sokolovo’ samo izaziva još veće probleme i gnev Beogradjana. Novac je ispumpan iz gradskog budžeta, a problem parkiranja nije rešen. Uvodjenje tog sistema je bila koruptivna radnja gradske vlasti koja je platila džipove po većoj ceni od tržišne, a ta vozila su zapravo iznajmljena na četiri godine i moraće da budu vraćena“, rekao je Pavlović u programu „Otvoreno“.

Lipovac Tanasković rekla je da je 1.800 parking mesta u užem centru Beograda ukinuto zbog uvodjenja pešačke zone, ali da nije jasno zašto je „sve stalo“ u vezi sa gradnjom podzemnih garaža na Studentskom trgu i Trgu Republike, iako je potpisan koncesioni ugovor.

Ona je dodala da su propisi koji odredjuju broj parking mesta odavno zastareli i da neki normativi potiču još iz 1940-tih godina, i dodala da je po važećim propisima predvidjeno jedno parking mesto po jednom stanu i jedno parking mesto za 70 kvadratnih metara poslovnog prostora, „što ni iz daleka nije dovoljno i ne odgovara stvarnom stanju“.

„Rešenje za nepodnošljive gužve u Beogradu je uspostavljanje efikasnijeg javnog gradskog prevoza kojim bi se gradjani prevozili umesto svojim automobilima, ali nabavkom turskih autobusa za GSP nije povećan ukupan broj vozila, jer su novi autobusi samo zamenili rashodovane“, rekla je Marina Lipovac Tanasković.

Pavlović je dodao da je „gradska vlast slagala“ kada je obećala da će ove godine kupiti 100 novih autobusa, 10 autobusa na električni pogon i 40 novih trolejbusa, jer „od toga nije bilo ništa“.

„Prošle godine je iz gradskog budžeta za javni gradski prevoz izdvojeno 27 milijardi dinara, od kojih je 17 milijardi dato privatnim prevoznicima, a 10 milijardi GSP-u. GSP raspolaže sa dve trećine kapaciteta javnog gradskog prevoza, pa se postavlja pitanje zašto je gotovo duplo više novca dato privatnicima nego GSP-u, koji je u veoma lošem stanju“, rekao je Pavlović.

Pavlović je upitao „da li gradski čelnici ispumpavaju novac iz budžeta dodelom subvencijama privatnim autobuskim prevoznicima“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.