Narodna stranka: Parking servis je reketaš i parazit na kičmi Beogradjana

Gradski odbor Narodne stranke Beograd saopštio je danas da se Parking servis pretvorio u „kaznenu ekspediciju za lov na novac gradjana“, umesto da obezbedi dovoljan broj parking mesta, što mu je osnovna funkcija.

„Parking servis je reketaš kojem odgovara nedovoljan broj parking mesta, jer mu tako cveta posao zbog ogromnih prihoda od kazni, koje su se svele na puku odmazdu i otimanje novca, čiji je simbol vozilo ‘pauk'“, rekao je predsednik Odbora za privredu i finansije beogradskog odbora Narodne stranke Borislav Borović.

On je istakao da su plate rukovodilaca Parking servisa „bezobrazno visoke“ i čak i veće od plata predsednika i premijera države, jer se kreću izmedju 155.000 dinara i 180.000 dinara, dok je istovremeno to javno komunalno preduzeće zaduženo za 670 miliona dinara.

„Narodna stranka će po promeni vlasti temeljno reformisati Parking servis, koji će obezbediti nova parkirališta i izgraditi nove garaže. Parking servis je parazit na kičmi Beogradjana, jer se suprotno njihovim interesima najviše bavi naplaćivanjem kazni i odnošenjem automobila, umesto da investira u nove garaže“, dodao je Borović.

On je kao primer naveo parkiranje kod Kliničkog centra Srbije, gde nije izgradjena garaža, pošto je Parking servisu, kako tvrdi, isplativije da naplaćuje kazne gradjanima koji moraju da dovezu često nepokretne članove svojih porodica u tu zdravstvenu ustanovu.

„Sistem ‘Oko sokolovo’, koji pripada komunalnoj miliciji, predstavlja još jedan vid odmazde nad Beogrdjanima, jer čini protivustavne i protivzakonite radnje“, rekao je Borović.

On je istakao da je Parking servis odvojio za nova parking mesta i garažna mesta samo 30 odsto od milijardu i dvesta miliona dinara planiranih za investicije.

„Ostalih 750 miliona dinara odlaze na razne nabavke, stručne nadzore izvodjenja radova, sisteme tehničke kontrole i nabavku radnih odela i obuće za zaposlene. O kakvom je javašluku reč najbolje govori to što se Parking servis u januaru namenski zadužio za 345 miliona dinara za rekonstrukciju 12 garaža i još 100 miliona dinara za izgradnju privremenog parkirališta, a novac nije utrošen za te svrhe“, naveo je Borović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.