U trendu

Narodna stranka: Po pitanju Kosova i Metohije potrebni su nacionalno jedinstvo i diplomatska mudrost

Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da bi na posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji trebalo da se razgovara i o budućim koracima s obzirom na jednostrane poteze prištinskih privremenih institucija.

Kako je saopštila Narodna stranka, Jovanović je kazao da bi ti koraci trebalo da podrazumevaju nacionalno jedinstvo, ali i mudrost u medjunarodnim aktivnostima.

„U tom smislu, sastanci sa medjunarodnim predstavnicima bili bi prilika da se iskaže identičan stav i vlasti i opozicije po pitanju zaštite teritorijalne celovitosti, suvereniteta i zaštite srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji“, rekao je Jovanović za list Danas.

On je podsetio da je Narodna stranka ranije predložila da bude održana posebna sednica Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, na kojoj bi se razgovaralo o trenutnom stanju u južnoj srpskoj pokrajni.

Prema njegovim rečima, potrebno je i da opozicija medjunarodnim zvaničnicima prenese svoj stav Kosovu i Metohiji, ali je o tom pitanju neophodna i šira javna rasprava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar