U trendu

Narodna stranka pozvala gradsku vlast da odustane od prodaje Sava centra

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović pozvao je danas gradsku vlast da odmah odustane od prodaje Sava centra, a naročito od prodaje po ceni ispod tržišne vrednosti imovine.

„Narodna stranka će u suprotnom učiniti sve da se svi učesnici ovog pravnog posla nadju pred sudom i odgovaraju“, rekao je Pavlović.

Pavlović je istakao da su „stvoreni uslovi da se pljačka po zakonu“ i da se Sava centar proda po ceni od 236 evra po kvadratnom metru, iako je i početna cena od 27,4 miliona evra, odnosno 393 evra po kvadratnom metru, po kojoj je Sava centar bio ranije ponudjen na prodaju, bila ispod realne tržišne vrednosti“.

Pavlović je ocenio da je pozivanje na obavezu investitora da uloži 50 miliona evra u Sava centar „najobičniji medijski spin“, jer će taj objekat prodajom postati privatna imovina, pa ulaganje 50 miliona evra nije investiranje u imovinu Grada.

Pavlović je podsetio da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ranije danas izjavio će gradska vlast ove nedelje odlučiti da li će iskoristiti zakonsko pravo i početnu prodajnu cenu za Sava Centar smanjiti za dodatnih 20 odsto, tako da Sava bude prodat po ceni koja će iznositi 60 odsto od početne prodajne vrednosti, koja je bila 27,4 miliona evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.