Narodna stranka: Srbija dala švajcarskoj fabrici čokolade subvencije od 120.000 evra po zaposlenom

Predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo Vladimir Kovačević upozorio je danas da je švajcarska fabrika čokolode „Beri Kalbo“, koja je nedavno otvorila pogon u Novom Sadu, dobila od države Srbije subvencije u iznosu od 120.000 evra po radnom mestu.

Kovačević je u pisanoj izjavi naveo da je bivša vlast preko agencije SIEPA na konkursima dodeljivala izmedju 2.500 evra i 10.000 evra po novom radnom mestu, a da se vlast SNS-a „pogadja za dodelu novca u poverljivim ličnim razgovorima“.

„Još se nismo oporavili od retroaktivne subvencije za prethodne tri godine za Rauh sokove u Koceljevi od 2,2 miliona evra, odnosno 70.000 evra po zaposlenom, a vlast je strancima dala još veće podsticaje kojima je po džepu još jače udarila srpske poreske obveznike“, naveo je Kovačević a prenela Narodna stranka.

Upitao je koliko bi domaćih fabrika moglo biti unapredjeno da su sredstva data švajcarskoj kompaniji, dodeljena njima.

„Umesto da Švajcarci pomažu nas, mi pomažemo njih jer 3,2 milijarde evra, koliko iznosi godišnji prihod kompanije Beri Kalbo, izgleda nije dovoljno da se iznese sopstvenim sredstvima izgradnja fabrike u Srbiji“, dodao je Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.