U trendu

Narodna stranka: Sve odluke lokalnih samouprava i Skupštine Srbije nezakonite i neligitimne

Narodna stranka danas je ocenila da je Prostorni plan koji je usvojila Skupština grada Loznice nezakonit i nelegitiman, kao i sve odluke koje donose lokalne skupštine.

Ta stranka je u saopštenju istakla da su nezakoniti i nelegitimni i zakone koje donosi republički parlament „jer ovi organi vlasti nisu proizašli iz izborne volje gradjana, pošto slobodnih izbora nije ni bilo“.
„Prostorni plan Loznice, koji je juče usvojen, kao i svi akti nelegitimnih organa vlasti moraju biti poništeni, a njihovi donosioci lustrirani“, navala je Narodna stranka.

Istaknuto je da je „celokupna Vlada Srbije u službi kompanije Rio Tinto u postupku pretvaranja naše zemlje u rudarsku koloniju“.

„Njeni članovi, ogrezli u kriminalu i ucenjeni korupcijom ubrzavaju procese donošenja dokumenata i zakonske podloge za projekat ‘Jadar’, koji je smrtna presuda za zapadnu Srbiju“, ocenila je Narodna stranka u saopštenju.

Dodaje se da je „odluka nelegitimne Skupšine grada Loznice samo sramna potvrda da je svaki član SNS-a samo izvršilac volje jednog čoveka i bespogovorni podanik diktatora“.

„Zato je danas sramno biti Vučićev odbornik, Vučićev poslanik i Vučićev ministar, jer to znači biti saučesnik u izdaju nacionalnih interesa i ubistvu Srbije“, navela je Narodna stranka i založila se da projekat kompanije Rio Tinto bude obustavljen, a da svi donosioci odluka koji vrše pritisak na javnost i ozakonjuju taj projekat budu predmet istrage.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.