U trendu

Narodna stranka traži odgovornost čelnika Kraljeva i Knića zbog štete od poplava

Odbori Narodne stranke u Kraljevu i Kniću zatražili su danas da lokalna vlast u tim mestima odgovara za imovinu uništenu u poplavama i gubitak funkcije najplodnijeg zemljišta u sledeće dve godine.

Odbori su u zajedničkom saopštenju zatražili od lokalnih i republičkih vlasti da odmah započnu nadoknadu štete a od direktora JVP „Srbija vode“ Gorana Puzovića da podnese ostavku zbog „nesavesnog vršenja poslova koji su u njegovoj nadležnosti“, što je kako se navodi, „dovelo do toga da su, ionako osiromašeni seljaci, ostali bez prihoda koje su planirali za ovu godinu“.

„Hiljade poplavljenih hektara i stotine porodica koje su juče morale da napuste svoje domove, prekid železničkog i drumskog saobraćaja, nisu posledica obilnih padavina, već pokazatelj šta se dešava kada se diletantima dozvoli da upravljaju lokalnim samoupravama“, ocenila je Narodna stranka.

Navodi se da su „gradonačelnik Kraljeva i predsednik opštine Knić koliko u martu najavili da reka Gruža više neće da plavi oranice“.

„Sem slikanja kraj navodnih radova, pompeznih izjava i utrošenih preko 9,5 miliona dinara sredstava Vlade Srbije, a preko JVP ‘Srbija vode’, što je potvrdjeno i saopštenjem na sajtu Opštine Knić i u medijima, nije se ništa dogodilo. Posao nije odradjen što se pokazalo samo tri meseca od ‘sredjivanja’ korita reke Gruže“, navela je Narodna stranka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.