U trendu

Narodna stranka: Uhapšen Borislav Novaković i još sedmoro po nalogu Vučića

Narodna stranka saopštila je danas da je policija u Vrbasu privela poverenika te stranke za Vojvodinu Borislava Novakovića i još sedam ljudi koji su se protivili uklanjanju bašte kafića, za koju u toj stranci tvrde da se ruši po nalogu Andreja Vučića.

Medju privredenima je i član Narodne stranke Ognjen Vujičić, suvlasnik „Kafea centar“, čiju baštu danas ruše.

Narodna stranka je navela da su se privedeni protivili „bespravnom uklanjanju objekta koje opština Vrbas sprovodi bez valjane dokumentacije, a uz podršku više od 30 policajaca“.

„Narodna stranka traži hitno oslobadjanje svih privedenih i poziva režim da se urazumi i ne hapsi političke protivnike. Pravni tim Narodne stranke, sastavljen od najuglednijih advokata, nalazi se u Vrbasu i upotrebiće sva legalna sredstva da privedeni budu oslobodjeni“, navodi se u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da je Vujičić postao meta vlasti samo zbog toga što nije krio pripadnost Narodnoj stranci.

„Moramo stati na put bahatosti Andreja Vučića koji je ovim hapšenjem pokazao da ne preza ni od upotrebe sile protiv svih koji se usude da mu se suprotstave. Ne dozvolimo da se legalizuje kafana na Pančićevom vrhu i rušenje Savamale samo zato što to podržava Aleksandar Vučić, dok se istovremeno protivpravno ruši letnja bašta u Vrbasu, jer Andrej Vučić želi da uputi poruku kako će proći svaki gradjanin koji ne skriva pripadnost opozicionoj stranci“, navela je Narodna stranka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.