U trendu

Narodna stranka: Veliki odziv gradjana na peticiju protiv rušenja Spensa u Novom Sadu

Narodna stranka saopštila je danas da je u prvih sat i po akcije „Ko ruši Spens – ruši Novi Sad“, čiji je cilj sprečavanje rušenja jednog od simbola Novog Sada, više stotina Novosadjana potpisalo tu peticiju a da je svoj potpis medju prvima dao i bivši predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Kod štanda Narodne stranke sa gradjanima su razgovarali potpredsednik Narodne stranke Svetozar Čiplić i poverenik za Novi Sad Borislav Novaković.

„Grupa nasilnika koju su predvodili Mihailo Janjić i Tomislav Lovreković, jurišnici opskurne ekipe koju u ime Andreja Vučića predvodi Miša Vacić, pokušala je da spreči potpisivanje peticije. Janjić i Lovreković, od ranije poznati po incidentima i pretnjama, najprimitivnije su vredjali Novakovića uz bujicu psovki. Novaković se uzdržao od reakcije, a agresivno ponašanje Janjića i Lovrekovića i njihovih pratilaca smirio je dolazak policije“, navela je ta stranka.

Novaković je rekao da napad „poslušnika braće Aleksandra Vučiča i Andreja Vučića“ neće sprečiti Narodnu stranku i gradjane da zaustave formalnog gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i stvarnog gradonačelnika Andreja Vučića u nameri da ruše Spens „zarad interesa gradjevinske mafije“.

„Smisao ovog brutalnog verbalnog napada je da ekstremisti nas prikažu kao nasilnike. Zato sam oćutao, kao i svi koji smo se ovde skupili. Njihova provokacija nije uspela. Reč je o najobičnijem primitivizmu na koji smo odgovorili pristojnošću, uzdržanošću i umerenošću. Mi smo poslali poruku koju Novi Sad razume – mi volimo ovaj grad, a oni ga ne vole“, rekao je Novaković.

Čiplić je istakao da Spens pripada svim gradjanima, i dodao da vlast pokazuje bezumlje najavom rušenja tog simbola Novog Sada, izgradjenog novcem od samodoprinosa, odnosno svih gradjana.

„Sada hoće da sruše Spens ne bi li svoj prljavi kapital oprali preko navodno manjeg, lepšeg i boljeg Spensa. Šta Novi Sad misli o tome pokazali su Novosadjani koji su se u velikom broju odazvali pozivu Narodne stranke da zajedno sačuvamo Spens i Novi Sad“, rekao je Čiplić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.