U trendu

Narodna stranka: Vlada dala Beogradu 3,3 miliona evra za finansiranje kampanje SNS

Beogradski odbor Narodne stranke optužio je danas Vladu Srbije da je gradskim vlastima Beograda dala 390 miliona dinara, odnosno 3,3 miliona evra za „netransparentno finansiranje izborne kampanje SNS“, a ne kako je zvanično saopšteno, za sprečavanje ugroženosti tekuće likvidnosti.

„Vlada Srbije dala je Beogradu novac svih gradjana Srbije, jer je svesna da će i ona pasti ako SNS izgubi vlast u glavnom gradu. Naprednjački aktivisti u prestonici će ovog puta biti verovatno plaćeni više nego na prethodnim izborima“, stoji u saopštenju Narodne stranke.

Ocenjuje se da je izdvajanje dodatnih 390 miliona dinara iz republičke budžetske rezerve za Beograd, formalno zbog sprečavanja ugroženosti tekuće likvidnosti, „još jedna potvrda nesposobnosti gradske vlasti na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem“.

„Gradska kasa je ovim interventnim transferom od početka godine do danas ‘bogatija’ za milijardu dinara iz republičkog budžeta. Činjenica da tokom jedne godine planirani budžet mora da bude spasavan tri puta dokazuje svo neznanje i nekompetentnost onih koji su skrojili gradski budžet, a efekata po kvalitet života u Beogradu nema ni u naznakama“, naveli su iz Narodne stranke.

Dodali su da su stanovnici Beograda postali „taoci ogromnog neznanja i nestručnosti gradskih finansijskih ‘stručnjaka’ dok je istovremeno u toku agresivna kampanja gradskih čelnika u kojoj ponavljaju obećanja koja godinama ne ispunjavaju“.

„Narodna stranka garantuje Beogradjanima da će, po preuzimanju odgovornosti za upravljanje gradom, obaviti kompletnu reviziju poslovanja gradske uprave i gradskih javnih preduzeća i da će odgovarati svi koji su umešani u zloupotrebe“, stoji u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.