U trendu

Narodna stranka: Vračar postao simbol divlje gradnje

Beogradski odbor Narodne stranke saopštio je danas da se u opštini Vračar odvija nelegalna gradnja“ u otvorenoj saradnji lokalne vlasti i onih koji krše zakone“, a da su posledice trajne i gotovo nepopravljive.

Oni su ocenili da je ta gradska opština postala „simbol divlje gradnje“, poput opštine Kaludjerica.

„Neke ulice su toliko unakažene da su u njima stvoreni ‘toplotni tuneli’ koji život čine nepodnošljivim, leti zbog vrućine i nikakvog protoka vazduha, a zimi zbog pojačanih udara vetra“, naveli su u saopštenju.

Kako su kazali, u opštini Vračar je postala praksa da se gradi dva ili tri sprata više nego što je predvidjeno lokacijskom dozvolom za gradnju.

„Čak i kada se utvrdi da je prekršena dozvoljena spratnost, to se uvek dogodi sa velikim zakašnjenjem i kada je gotovo nemoguće srušiti divlje izgradjene spratove. U opštini Vračar gotovo da nema objekta u novogradnji koji je u skladu sa lokacijskom dozvolom“, navode iz Narodne stranke.

Ocenili su da nije u pitanju samo „drskost investitora“, već da je „potpuno jasno da je reč o koordinisanoj akciji sa nadležnima u opštinskoj i gradskoj upravi“.

Dodali su da su posledice „urbanističkog haosa“ na dodatno pogoršale težak problem nedostatka parking mesta u toj opštini.

„Gradjani Vračara i Beograda zaslužuju administraciju koja će rešavati probleme u interesu stanovnika te opštine i grada, nasuprot onih koji svoje mandate doživljavaju kao priliku za bahato vladanje u korist svojih džepova i partijske kase“, naveli su iz Narodne stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.