Narodna stranka: Vučiću potrebno 16 godina da vrati ono što je uzeo penzionerima

Narodna stranka ocenila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić medijskim manipulacijama pokušava da ubedi penzionere da im on lično nešto vraća kroz jednokratnu pomoć od 5.000 dinara iako im je, kako se navodi u saopštenju, pre tri godine nezakonitom i neustavnom odlukom oteo ono što su decenijama pre toga zaradili. 

„Vučić je u poslednjih 36 meseci svakom penzioneru koji je do 2014. godine imao penziju od 35.000 dinara mesečno, oteo ukupno 79.200 dinara neustavnim Zakonom o privremenom uredjivanju načina isplate penzija. Da bi u potpunosti vratio penzionerima ono što je oteo, Vučiću bi ovim tempom trebalo 16 godina, što je nešto manje od vremena koliko mu je, kako se hvalio u predizbornom spotu, trebalo da vrati knjigu u biblioteku“, navodi se u saopštenju stranke Vuka Jeremića.

Narodna stranka je ukazala da i dalje nisu izgradjeni stanovi koji koštaju par stotina evra po kvadratu, da prosečna plata u Srbiji nije 500 evra i da zemlja nema najveći privredni rast u regionu, već najmanji. 

„Tako, nažalost, ni naši stari sugradjani ne mogu da očekuju bilo kakav boljitak dok zemljom upravlja naprednjačka vlast“, dodaje se u saopštenju.

Narodna stranka je dodala da se zalaže da se penziju dva puta godišnje uskladjuju sa rastom cena i inflacijom, kao i za ukidanje Zakona o privremenom umanjenju penzija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.