U trendu

Narodna stranka: Zbog ekoloških protesta kazna zatvora za člana Glavnog odbora

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu ocenio je danas da je nedopustiva zatvorska kazna od pet dana za člana Glavnog odbora te stranke Borisa Hermana zbog učešća u ekološkim protestima.

Kako je agenciji Beta rečeno u toj stranci, protiv Hermana je, povodom učešća u ekološkim protestima, doneto rešenje Prekršajnog suda i izrečena kazna od 5.000 dinara.

Kako ih je Herman obavestio, nije mu stiglo rešenje o izrečenoj novčanoj kazni, nakon čega mu je iz Prekršajnog suda dostavljeno drugo rešenje u kojem se novčana kazna zamenjuje zatvorskom u trajanju od pet dana.

„Nedopustivo je da se Borisu Hermanu, koji je sa hiljadama ljudi u Srbiji prisustvovao ekološkom protestu protiv uništavanja naše životne sredine, izriče mera zatvora, i to u trajanju od pet dana, iako nikada nije legitimisan na protestima, niti mu je ikada stigao prekršajni nalog“, saopšteno je danas iz te stranke.

Narodna stranka je istakla da dok se ljudima koji su protestvovali zbog zagadjenja životne sredine uručuju rešenja o izdržavanju kazne zatvora, „batinaši koji su na učesnike mirnih ekoloških protesta nasrtali čekićima i pokretanjem bagera, uživaju svu zaštitu autoritarnog režima“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar