U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 23. novembar 2017. godine

Dnevne novine su na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 23. novembar, najvi[e prostora posvetile presudi Haškog tribunala kojom je ratni komandant VRS Ratko Mladić osudjen na doživotni zatvor, kao i osipanju Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saše Jankovića.

BLIC  –  „Doživotni zatvor Mladiću za genocid u Srebrenici“, o presudi Haškog tribunala. „Zašto svi beže od Jankovića“, o problemima u PSG. „Bahata Mira preti otkazima“, list piše da direktorka „Pošte Srbije“ Mira Petrović preti štrajkačima.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Boriću se dok sam živim da ukinem laž o ratu Srba“, prenosi list reakciju Ratka Mladića posle izricanja presude.

INFORMER  –  Pod naslovom „Ko vozi dete bez sedišta plaća čak 120.000“ list piše o novinama koje donose izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja.

KURIR  –  „Jankovićeva žena nam je cenzurisala sve govore“, bivši član Predsedništva Pokreta slobodnih gradjana Srdjan Škoro o razlozima istupanja iz PSG.

DANAS  –  „Krivica je Mladićeva, a ne sprskog naroda“, o presudi Ratku Mladiću. Pod naslovima „Škoro dao ostavku da ne bi bio izbačen“ i „Ko je Slavica Janković“, list piše o tome zašto je počeo da se osipa Pokret slobodnih gradjana i o odlasku potpredsednika PSG Srdjana Škora iz te stranke. „Optužbe su pritisak na slobodu pojedinca“, o procesu protiv dvoje studenata FPN zbog optužbi da su organizovali skup „Protest protiv diktature“.

POLITIKA  –  „Ratku Mladiću doživotna robija“, o provostepenoj presudi Haškog tribunala. „Sašu Janković napustila većina najbližih saradnika“, piše list. „Amerikanci hoće Viktorija grupu“, o tome da je konzorcijum dva strana fonda – „Jork kapital menadžment“ i „Elements kapital partners“, zainteresovan za akcije srpske grupacije u koju je spreman da uloži 100 miliona evra.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Rusi hoće da kupe RTB Bor“, list navodi da je jedan od najvećih proizvodjača bakra u Rusiji poslao zvaničnu ponudu Vladi Srbije za preuzimanje većinskog paketa Rudarsko-topioničarskog basena Bor.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.