U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 4. jun 2020. godine

Naslovne strane dnevnih novina u izdanjima za 4. jun,  pišu o predizbornim aktivnostima, falsifikovanju istorije u filmu prikazanom na televiziji u Albaniji, protestima u Americi zbog ubistva Afroamerikanca i drugim temama.

BLIC  –  Pod naslovom „Prisvajaju naše crkva a tvrde i da je Troja bila albanska“, o filmu prikazanom u Albaniji, u kojem se tvrdi da su srpski hramovi na Kosovu zapravo albanski. Lider Pokreta slobodnih gradjana Sergej Trifunović: „Prestaću da pominjem majke kad nestanu uzroci za to“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Petorka protiv razgraničenja nas i Albanaca“, list sazanje šta su ambasadori članica EU rekli Miroslavu Lajčaku, predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine. O zbivanima u Americi „Pentagon ne sluša Trampa“.

ALO  –  Intervju sa poslanikom Aleksandrom Šešeljem „Radikali se ne okreću kako vetar duva“.

DANAS  –  „Uzalud molba predsednika, nabavka oprema ostaje tajna“, o tome da je premijerka obećala transparentnost tek nakon završetka epidemije. Predstavnica pokreta Jedan od pet miliona „Valentina Reković: Nismo bili svesni podrške dok nismo izašli na ulicu“, o prikupljanju pitpisa gradjana za podršku izbornoj listi.

INFORMER  –  Pod naslovom „Evropo, Srbija se pita za Kosovo“, list piše da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio optužbe Zapada. List navodi „od 10. juna temperature 30 stepeni“.

KURIR  –  „Rasizam u Americi nije počeo s Trampom“, piše list. „U zatvor ide ili Jurić ili političar pedofil“, o navodima Igora Jurića o političaru za kog tvrdi da je pedofil.

POLITIKA  –  Pod naslovom „Ne znamo na čemu EU zasniva svoj optimizam“, prenosi ocene predsednika države Aleksandra Vučića o najavi ubrzanja dijaloga Beograda i Prištine. O zbivanjima u Americi: „Da li je Donald Tramp jedini krivac za haos u Americi“.

SRPSKI TELEGRAF  –  List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Moraćete ipak i Srbiju da pitate za Kosovo“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.