U trendu

Naslovne strane za utorak, 10. maj 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o proslavi Dana pobede i Dana Evrope, dešavanjima posle aprilskih izbora u Beogradu i Srbiji, ponovnom izboru Nikole Jokića za najkorisnijeg košarkaša NBA lige, a bave se i ekonomskim temama.

ALO – „Ukrali mošti Svetog Petra“, o razbojništvu u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Kotežu, u Beogradu.

BLIC – „Kolima do Grčke i nazad za 250 evra“, o tome koliko košta odlazak na more. „Planeta se klanja Jokiću“, o izboru Nikole Jokića za najkorisnijeg igrača NBA lige.

VEČERNJE NOVOSTI – „Kako će penzije da prate plate“, analiza najave vlasti o usklađivanju rasta penzija i plata. „Jokić ponovo na tronu“, o uspehu Nikole Jokića u NBA ligi.

DANAS – „Vlast u Beogradu iskoristila vreme da vrbuje opozicionare“, smatra direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović. „Popović i Bajatović šetali pod slovom Z“, o manifestaciji „Besmrtni puk“ u Beogradu.

INFORMER – List piše o vojnoj paradi koja je povodom Dana pobede nad fašizmom održana u Moskvi „Putin demonstrirao silu“.

KURIR – Intervju sa glumcem Petrom Božovićem „Fašizam je dobio novo ruho“. Pod naslovom „Pljačka“ list piše o rudnom bogatstvu Kosova.

NOVA – „Bacaju pare na fabriku vakcina koja nam ne treba“, o tome da država ne odustaje od izgradnje vakcina sa partnerima iz Kine. „Nova vlada i skupština taoci jednog biračkog mesta“, o novom ponavljaju parlamentarnih izbora na jednom glasačkom mestu u Bujanovcu.

POLITIKA – „KBC preti Srbima na severu KiM“, list navodi da Priština koristi ukrajinsku krizu za provociranje. „U Srbiji obeleženi Dan pobede i dan Evrope“, o 9. maju.

SRPSKI TELEGRAF – O upozorenju kancelara Nemačke Olafa Šolca „Odmah uvedite sankcije Rusiji“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.