U trendu

Nastavićemo dijalog zbog puta ka EU, ali…

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji rekao je da će Priština nastaviti dijalog sa Beogradom jer je to zahtev koji mora da ispuni radi napretka na putu ka EU, ali je istovremeno, u kontradiktornoj izjavi, istakao da će dijalog biti nastavljen tek kada Beograd povuče sve poternice za građanima Kosova.

„Mi ćemo nastaviti dijalog kao proces jer se to od Kosova traži kako bi napredovalo na putu evropskih integracija. Istovremeno, nikada se nećemo saglasiti da srpska država ima autoritet nad našim građanima“, rekao je Veselji, prenosi danas list „Zeri“.

Veselji je naglasio da Beograd ne može da se meša u unutrašnja pitanja Prištine i da ne može da podiže optužnice nad kosovskim građanima.

Predsednik kosovske skupštine je za „Kljan Kosova“ rekao da će Kosovske snage bezbednosti (KSB) dobiti vojni mandat, istakavši da su za to odgovorne kosovske institucije i da to „ni na koji način ne ugrožava odnose Kosova sa saveznicima“.

„Formiranje vojske je odgovornost kosovskih institucija. Veoma brzo ćemo transformisati KSB u vojnu snagu“, naveo je Veselji.

(Tanjug)

Napišite komentar