U trendu

NDMBGD: Usvojeni plan za metro ostaviće nepopravljivu štetu u Beogradu

 Pokret Ne davimo Beograd (NDMBGD) saopštio je večeras da je Grad Beograd, uprkos velikom broju primedbi i opravdanih kritika stručne javnosti, usvojio plan za metro koji će „naneti veliku štetu gradjanima Beograda i ostaviti trajne posledice po naš grad“.

Taj pokret je naglasio da je već ukazao „na ključne probleme kao što je – pogrešan izbor trase prve linije, koja je trebalo da poveže najgušće naseljene oblasti Beograda, zatim ključne obrazovne, zdravstvene i druge javne institucije u gradu, i saobraćajna čvorišta kako bi koristio svim gradjanima i posetiocima Beograda“.

„Usvojeni plan, ništa od toga ne pokriva“, naveo je NDMBGD.

Kako je naveden, početak današnje javne sednice o metrou pratilo je koškanje i naguravanje gradjana i privatnog obezbedjenja, jer gradska uprava nije obezbedila dovoljno mesta za sve zainteresovane koji su podneli primedbe, pravdajući to epidemiološkom situacijom.

Predstavnici Pokreta Dobrica Veselinović i Zoran Bukvić ponovili su primedbe jer „linija metroa ne služi potrebama gradjana i rešavanju saobraćajnih problema Beograda, već prvenstveno povećanju profita investitora koji grade na lokacijama gde je metro predvidjen“.

„Iako je na današnjoj sednici napravljen mali pomak, pa je predvidjeno i produženje prve linije na naselja Cerak, Vidikovac, Petlovo i Labudovo brdo, i dalje nema jasnih rokova kada će ovo biti uradjeno, niti je ovo produženje jasno definisano kao prioritet, već kao nešto što će u nekoj daljoj budućnosti biti realizovano, kada se namire interesi tajkuna bliskih vlastima“, istakao je NDMBGD.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.