U trendu

Ne davimo Beograd: BG voz rešenje za spajanje sa Pančevom (VIDEO)

 Pokret Ne davimo Beograd ocenio je danas da bi uspostavljanje linije BG voza do Pančeva predstavljalo rešenje problema nastalog odlukom privatnog prevoznika da poveća cenu karte autobuskog prevoza izmedju dva grada.

Odbornik Ne davimo Beograd u Skupštini grada Dušan Pavlović izjavio je da trenutno postoji samo jedan autobuski prevoznik na toj liniji i da je BG voz rešenje za spajanje Beograda sa okolnim opštinama.
„Voz kao prevozno sredstvo je efikasan, brz, tačan i smanjuje zagadjenje i gužve u saobraćaju. Infrastruktura postoji, ali je mi ne koristimo. Ljudi iz Pančeva, Pazove, Indjije dolaze u Beograd radi posla i studiranja i povećanje cene karte možemo shvatiti i kao direktan napad na zaposlene i studente“, rekao je Pavlović novinarima u Beogradu.

Aktivistkinja iz Pančeva Tamara Maksić navela je da je karta na liniji Pančevo-Beograd prevoznika „Pantransport“ poskupela za 127 odsto, i da su povećane cene mesečnih karata za studente i učenike.

„Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović rekao je da ova odluka zavisi isključivo od privatnog prevoznika, ali i grad snosi deo krivice jer je od marta ove godine ukinuo subvencionisanje mesečnih karata za studente. Stoga BG voz jeste jedino rešenje jer je u interesu svih nas da se prihoduje gradu, a ne jednom privatniku“, rekla je Maksić.

Ocenila je da „parcijalna rešenja“, poput uvodjenja Pančevačkog (PAN) voza koje je najavio gradonačelnik Pančeva, predstavljaju „iznudjene izjave“ koje su usledile nakon dva uzastopna protesta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar