U trendu

Ne davimo Beograd: Bužet Grada za 2023. racionalnije preraspodeliti i smislenije koristiti

Predstavnici pokreta Ne davimo Beograd ocenili su danas da bi sredstva iz budžet Beograda za narednu godinu, trebalo „racionalnije preraspodeliti i smislenije koristiti“.

Tokom analize predloga budžeta, o kome će se gradski odbornici izjašnjavati u ponedeljak, 26. decembra, odbornici Dobrica Veselinović i Natalija Stojmenović su naveli i da se zalažu za povećenje komunalnih taksi za kladionice, kockarnice i noćne klubove.

Veselinović je kazao i da bi gradsko javno pravobranilaštvo trebalo da se odrekne prihoda od naplate sudskih troškova od tetkica i spremačica u vrtićima, koje, po odluci više sudske instance, na ime izgubljenih procesa protiv države, treba da ih plate.

Tokom analize je je ocenjeno i da problem sa funkcionisanjem javnog prevoza neće biti rešen, te ukazano da budžetom nisu predvidjena sredstva za nabavku novih autobusa i tramvaja.

Rečeno je i da i je planirano da novo preduzeće za naplatu karata u javnom, prevozu zaposli 650 osoba, odnosno kontrolora koji bi na godišnjem nivou koštali tri miliona evra, te izražena sumnja da će oni uspeti da obezbede nešto veću naplatu od te cifre.

Ocenjeno je i da su izdvajanja za energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine trebala da budu veća.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.