U trendu

Ne davimo Beograd: Izjavama premijerke o Rio Tintu, SNS kupuje vreme do izbora

 Pokret Ne davimo Beograd ocenio je da je današnja izjava premijerke Ane Brnabić, da je vlada Srbije blizu odluke da poništi sve ugovore sa kompanijom „Rio Tinto“, „još jedna manipulacija“ i da Srpska napredna stranka (SNS) njome „kupuje vreme do izbora“.

Oni su u saopštenju ocenili da takve izjave služe „da se na kratko umire nezadovoljni gradjani, ali da se ne odustane od štetnog projekta i da će se, ukoliko SNS pobedi na izborima, nastaviti i sa Rio Tintom i sa sečom Košutnjaka i sa izgradnjom gondole na Kalemegdanu i drugim štetnim projektima“.

„Veliko nezadovoljstvo gradjana zbog nasilja koje nad Srbijom vrši najviši državni vrh i kompanija Rio Tinto, dovelo je do zastoja u sprovodjenju ovog projekta, ali jedina šansa da se zaista zaštitimo jeste da smenimo Srpsku naprednu stranku sa vlasti. SNS je direktni partner Rio Tinta i saučesnik u trovanju Srbije“, ocenio je aktivista tog pokreta Radomir Lazović.

Iz tog pokreta su ocenili da oprečne izjave o obavezujućim dokumentima koje daju predstavnici vlati „jasno pokazuju da se tim ljudima ne može verovati i da će oni iskoristiti svaku priliku da sa Rio Tintom, kao i sa drugim štetnim projektima, nastave posle izbora“.

Brnabićeva je ranije danas rekla da je Vlada Srbije „vrlo blizu“ da ispuni sve zahteve vezane za iskopavanje litijuma u Srbiji i povuče sve dozvole koje je dobila kompanija „Rio Tinto“, ali da je pre toga potrebno da se uradi procena „koliko će država biti dužna“ zbog toga.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.