U trendu

Ne davimo Beograd: Neprihvatiljivo zatvaranje stanice Vukov spomenik, 30.000 građana bez prevoza

Pokret Ne davimo Beograd ocenio je danas da je neprihvatljiva odluka gradske vlasti u Beogradu da železniča stanica Vukov spomenik bude zatvorena na 500 dana, uz ocenu da će na taj način „minimum 30.000 građana ostati bez prevoza“.

Ne davimo Beograd u saopštenju navodi da će stanica Vukov spomenik zbog rekonstrukcije pokretnih stepenica na tom stajalištu, koja počinje 9. maja i koja će trajati više od godinu i po dana, biti zatvorena i na njoj neće stajati vozovi.

„Bahatost vlasti, nerazumevanje potreba građana i to da ne koriste javni prevoz rezultiralo je odlukom da se zatvori železnička stanica Vukov spomenik na čak 500 dana i da se na taj način preko 30.000 građana rubnih opština ostavi bez jednog od najbitnijih prevoznih sredstava“, izjavio je jedan od lidera tog pokreta, Dobrica Veselinović.

Pokret navodi da za mnoge građane Beograda, BG voz predstavlja dobru, održivu alternativu privatnom automobilu, zbog veće pouzdanosti i tačnosti, jer voz nije zavisan od saobraćajne mreže i ne zaglavljuje u gradskim gužvama.

Ocenili su da BG voz on predstavlja odličnu vezu Batajnice, Ovče, Zemuna, Novog Beograda, kao i Resnika, Lazarevca i Mladenovca sa centrom Beograda, fakultetima i radnim mestima.

„Ne davimo Beograd oštro osuđuje ovakvo ponašanje preduzeća Infrastruktura železnice Srbije, zahteva da se pronađe rešenje za ove radove i omogući funkcionisanje železničke stanice i kretanje građana Beograda“, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar