U trendu

Ne davimo Beograd osudio primenu sile privatnog obezbedjenja u Bloku 37

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ izrazila je zabrinutost i osudila postupak investitora koji od jutros uz upotrebu sile privatnog obezbedjenja na gradilištu u novobeogradskom Bloku 37 pokušava da rastera gradjane koji protestuju i blokiraju gradilište.

„Podsećamo da je gradska vlast obećala da će radovi biti obustavljeni do postizanja dogovora. Posebno zabrinjava činjenica da prisutna policija ne reaguje i dopušta privatnom obezbedjenju da na javnoj površini i okolnim saobraćajnicama zavodi red“, ističe se u saopštenju.

Stanari bloka 37 danima protestuju jer je nastavljena izgradnja višespratnice pred njihovim prozorima u već izgradjenom bloku, uprkos dogovoru s investitorom o obustavi radova do postizanja konačnog rešenja.

Ne davimo Beogradu u saopštenju podseća da su gradjani nezadovoljni jer će izgradnja ogromnog objekta u njihovom bloku dodatno opteretiti infrastrukturu, praktično zazidati okolne zgrade i negativno uticati na kvalitet života komšija.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je u sredu da mu je „žao“ što je investitor zgrade u novobeogradskom Bloku 37 nastavio radove i dodao da je to „suprotno dogovoru koji su postigli“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar