U trendu

Ne davimo Beograd: Protest ako ne bude ponudjena zaštita od zagadjenja

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je danas da će pozvati gradjane na protest ukoliko Ministarstvo zaštite životne sredine i nadležni u gradu Beogradu u roku od dve nedelje ne odgovore šta će uraditi da zaštite stanovništvo od prekomernog zagadjena vazduha.

Inicijatva je u saopštenju podržala odluku zaštitnika gradjana Zorana Pašalića koji je pokrenuo postupak kontrole Ministarstva zaštite životne sredine zbog toga što „u dužem vremenskom periodu nije sprovelo nijednu konkretnu meru“ povodom žalbi gradjana na prekomernu zagadjenost vazduha.

„U skladu sa rokom od dve nedelje, koji je zaštitnik gradjana dao ministarstvu da se ovim povodom izjasni, ukoliko ne dobijemo jasne odgovore šta će se uraditi kako bi se zaštitilo stanovništo, kao i razloge zašto se niko od državnih organa ne bavi zagadjenjem, pozvaćemo gradjane da na protestu iskažu svoje nezadovoljstvo“, piše u saopštenju.

Inicijativa očekuje da ministarstvo odgovori sa „konkretnim merama zaštite stanovništva i unapredjenja informisanja gradjana pri ekstremno visokom zagadjenju, kao i planom dugoročnih rešenja za trajno rešavanje tog problema“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.