U trendu

Nebojša Stefanović najavio tužbe protiv tabloida koji ga povezuju sa 'zaverom protiv Vučića'

Ministar odbrane Nebojša Stefanović najavio je da će u ponedeljak tužiti sve medije koji su ga proteklih dana predstavljali kao kriminalca ili zaverenika protiv predsednika Aleksandra Vučića, ocenivši da je tim insinuacija „predjena svaka granica i otvorena direktna opasnost“ za njega i njegovu decu.

On je u pisanoj izjavi naveo danas da ne bi bio iznenadjen da ta vrsta napada dolazi iz opozicionih medija, ali da neće da dozvoli da „mediji koji podržavaju predsednika i Vladu, znajući da uhapšeni ubica izgovara sve same laži, konstruišu neke njegove reči i (povezuju ha) sa mafijom“.

„I do sada je u tim medijima vodjena hajka protiv mene, pa i moje porodice, na šta sam uz velike napore reagovao krajnje uzdržano, pa čak i kada su sipali sve same laži protiv mog mrtvog oca. Uprkos istini i uprkos mojoj krajnjoj uzdržanosti, ta hajka ne prestaje, već se samo pojačava i sada kulminira monstruoznim optužbama da zajedno sa mafijom želim da se okoristim od ‘uklanjanja predsednika Vučića'“, naveo je Stefanović.

Dnevni list Kurir je na današnjoj naslovnoj strani objavio tekst „Zavera: Ko bi najviše profitirao uklanjanjem Vučića“, gde se pored osumnjičenih kriminalaca Veljka Belivuka i Radoja Zvicera, nalaze i opozicioni političari, bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, i drugi.

„Znam da prema meni postoji lična netrpeljivost, pa čak i mržnja od pojedinih interesnih grupa u stranci kojoj pripadam, ali ako je ovo način da se to pokaže, onda su se prevarili, jer su prešli sve granice ljudskog rešavanja nesuglasica i problema. Ovo je tačka u kojoj se ugrožavaju moja deca, dužnost koju posvećeno obavljam, moja država i moj predsednik, a ja to neću da dozvolim i boriću se svom snagom protiv toga“, kazao je ministar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.