U trendu

Nedeljković (SRS) pozvala vlast da odustane od udvaranja evropskim zvaničnicima

Poslanica Srpske radikalne stranke (SRS) u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine Marina Nedeljković pozvala je danas vlast da odustane od udvaranja evropskim zvaničnicima, navodeći da je način dočeka predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen čin podaništva.

„Potpuno je nedopustivo i sramno i podanički u ovom trenutku kačiti zastave (EU) širom glavnog grada Srbije i na taj način ga ukrašavati“, rekla Nedeljković novinarima u centrali SRS i dodala da kačenje zastave EU predstavlja sadomazohizam, u 11. danu kada Srbi na administrativnim prelazima Jarinju i Brnjaku „bore svoje bitke“.

Nedeljković je kazala da Srbija kao država koja nije članica EU, nije u obavezi da ukrašava grad zastavom EU pred dolazak Fon der Lajen.

Ona je podsetila i da Srbija tokom 2020. i 2021. nije otvorila nijedno pregovaračko poglavlje, kao i da i da je od 35 poglavlja zatvorila dva.

Nedeljković je kazala da Srbija od EU nije dobila ništa od 1. septemra 2013. kada je na snagu stupio Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, a da se od tada taj sporazum primenjuje jednostrano.

„Jeftina, poprilično sumnjiva roba dolazi sa evropskiog tržišta i plasira se na naše tržište, bez ikakve carine i time se ugrožava srpski poljoprivredni proizvod“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, pored „sramnih zastava u Beogradu“ u Novom Sadu se održava forum „Zapadni Balkan, jedan region, jedno tržište – korak prema zajedničkom tržištu EU“ navodeći da taj forum za cilj ima da predstavi evropske integracije kao nešto „Bogom dano“ ali da se time protura „utešna nagrada“ – Otvoreni Balkan.

„Organizatori tog foruma naglašavaju kako je to (Otvoreni Balkan) jedan mirovni projekat, kako je jedan projekat koji potiče iznutra, kako predstavlja budućnost, solidarnost i zajedništvo takozvanih balkanskih naroda i da nije nametnut spolja“, navela je Nedeljković. Ona je ocenila i da je sramno nazvati ga jednim mirovnim projektom kada ROSU maltretira, zlostavlja i tuče Srbe na administrativnim prelazima i oduzima im „ono malo ljudskih prava koje su fizičkim integritetom uspeli da zaštite“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.