U trendu

Nema konačnog dogovora s Prištinom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nema izgleda da se na današnjim pregovorima Beograda i Prištine u Briselu postignu konačni dogovori o Zajednici srpskih opština, telekomunikacijama, energetici i „Parku mira“ u Kosovskoj Mitrovici.

„Nema izgleda da se postigne konačni dogovor zato što se ne slažemo oko mnogih stvari“, rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije, uz ocenu da je po pitanju Zajednice srpskih opština postignut napredak.

On je dodao da očekuje nastavak razgovora u sledeći ponedeljak i izrazio nadu da će tada biti postignut konačni dogovor o ZSO.

Prema njegovim rečima, prištinska delegacija pokušala je da spor oko energetike iskoristi da pokrene pitanje imovine, čemu se srpska strana protivi.

Upitan za razgovore o telekomunikacijama, premijer je kazao da je cilj Srbije da omogući kosovskim Srbima da plaćaju iste tarife kao ranije i ne koriste pozivni broj.

Vučić je dodao i da Srbi na severu Mitrovice žele da sami uređuju javni prostor i da betonske žardinjere na mostu preko Ibra, odnosno „Park mira“, ne sprečavaju ničije kretanje jer postoje još dva mosta na toj reci.

„Jasno je da smo po nekim pitanjima bliži, po drugim smo veoma daleko. Ono što je važno je da smo pokrenuli dijalog o najvažnijim pitanjima, sada i jedni i drugi imamo jasniju sliku o onome što je pred nama“, zaključio je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar