U trendu

Nema podataka o prijemu srpskih državljana u bolnice u Istanbulu

Generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je Beti da je u kontaktu s bolnicom Bakirkoju u koju su dopremljeni poginuli i povredjeni posle bombaškog napada na aerodromu „Ataturk“ i da „nema podataka“ da medju njima ima srpskih državljana.

Marković je rekao da je u stalnom kontaktu i s policijom u Istanbulu i da od njih očekuje blagovremene informacije koje bi se eventualno ticale srpskih državljana.

Generalni konzul je potvrdio da je avion Turkiš erlajnsa na liniji iz Beograda sleteo na aerodrom Ataturk u 23 sata po lokalnom vremenu, kao i da su putnici i dalje u letelici.

Medju putnicima u avionu je i odbojkaška reprezentacija Srbije, koja preko Istanbula putuje u Teheran, na turnir Svetske lige, potvrdio je generalni konzul.

Marković je apelovao na sve koji se interesuju za srpske državljane da dežurnom službeniku u generalnom konzulatu u Istanbulu ostave svoj kontakt, kao i ime osobe za koju se raspituju, kako bi što brže dobili tražene informacije.

Prema njegovim rečima, na istanbulskom aerodromu, koji je zatvoren, a letovi suspendovani i dalje se nalazi više od dve hiljade putnika.

Odbojkaška rerezentacija Srbije bezbedna je na istanbulskom aerodromu „Ataturk“ i trenutno u avionu čeka dalji razvoj situacije, posle terorističkog napada u kome je poginulo 10 ljudi, a oko 20 ranjeno.

Odbojkaši Srbije juče je trebalo da otputuju u Teheran na turnir Svetske lige, ali je taj let bio otkazan zbog nevremena.

Sada su svi letovi sa istanbulskog aerodroma otkazani do daljneg, tako da će oni prenoćiti u Istanbulu, a verovatno sutra nastaviti put za Teheran.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.