U trendu

Nemačka ministarka: Za Srbiju ključno da podrži spoljnu politiku EU i sankcije

Nemačka ministarka inostranih poslova Analena Berbok (Annalena Baerbock) izjavila je danas u Luksemburgu da je za Srbiju na putu ka Evropskoj uniji (EU) ključno da podrži spoljnu politiku EU i odgovarajuće sankcije.

„Želela bih da naglasim Srbiji, ako želite da postanete članica EU, što bi Srbija htela da postane, onda je ključno u takvim trenucima da podržite i spoljnu politiku Evropske unije i odgovarajuće sankcije“, rekla je ona posle sastanka ministara inostranih poslova EU.

Kako je preneo Radio slobodna Evropa (RSE), nemačka ministarka je rekla da su zemlje Zapadnog Balkana „jasno stavile do znanja da svoju budućnost i bezbednost vide u Evropskoj uniji, zbog čega većina njih podržava evropske sankcije“.

Prethodno je predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer (Frank-Walter Steinmeier) u čestitki srpskom kolegi Aleksandru Vučiću naveo da Nemačka podržava Srbiju i sve „države Zapadnog Balkana kao pouzdan partner kao i da će uvodjenje sankcija Srbije Rusiji u narednom periodu biti od ključnog značaja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.