Nemački poslanik na Kosovu: Obrazovanje, borba protiv kriminala i korupcije su teme

Poslanik vladajuće nemačke stranke CDU, Peter Bejer, je danas u Prištini izjavio da su obrazovanje, borba protiv kriminala i korupcije teme kojima bi trebalo da se bave institucije Kosova.

On se danas u sedištu Demokratskog saveza Kosova sastao s liderom te stranke Isom Mustafom i s kandidatkinjom DSK za predsednicu Vlade, Vjosom Osmani.

Posle sastanka, kako prenosi mediji, Bejer je izjavio da podržava DSK u procesu za prevremene parlamentarne izbore i pozdravio je što je DSK samostalno ušla u predizbornu trku.

„Veoma sam srećan što sam ovde. Naravno da podržavamo DSK kao jednu od najjačih stranaka na Kosovu. Svesni smo da nam predstoji izazovi: obrazovanje, borba protiv kriminala i korupcije, teme kojima bi vlasti trebalo da se bave“, rekao je Bejer.

Kazao je da ima dve preporuke za DSK: dobro organizovati stranku kao što već jeste slučaj sa DSK i dobro je što je nađena vrlo iskusna kandidatkinja za mesto premijera.

„Veoma smo srećni što DSK nije ušla u koalicije, jer joj to ne treba. Slažemo se da će Kosovo biti takvo kakvo jeste, bez ikakvih teritorijalnih promena“, rekao je Bejer.

Lider DSK Isa Mustafa rekao je da je informisao poslanika CDU o političkoj situaciji na Kosovu i izborima koji će se održati u oktobru.

„Tražio sam podršku CDU-a, ne samo za DSK, već i za Kosovo, da bi došlo do slobodnih i demokratskih izbora“, rekao je Mustafa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.