U trendu

Nemanja Šarović zatražio puštanje Dejana Zlatanovića i poručio da je Vučić izdajnik

Predsednik Pokreta Ljubav-vera-nada, Nemanja Šarović, zatražio je danas ispred Centralnog zatvora u Beogradu, puštanje na slobodu novinara i urednika kanala Srbin.info Dejana Zlatanovića.

Na konferenciji za novinare Šarović je istakao da „Dejan Zlatanović nije ni atentator, ni terorista, ni ubica već novinar“, i naveo da je „uhapšen kako bi Aleksandar Vučić skrenuo pažnju sa izdaje čiji završni čin najavljuje za naredne dane“.

„Svakome može da se sviđa ili ne sviđa ono što Dejan radi, ali ovde je pitanje principa da li postoji sloboda govora i mnogo važnije – da li postoji sloboda posle govora? Zlatanović nije ni prvi ni poslednji koji je rekao ‘Ko potpiše, njega ubiše'“, kazao je Šarović i pitao „kako se to Vučić pronašao u tom opisu“.

Šarović je naveo da je „izdajnike u Srbiji, kroz vekove, uvek čekala najstrašnija sudbina“ i da Vučić greši „ako misli da ga mogu spasiti Pink, Hepi i njegovi medijski satrapi“.

„Ne može se spasiti od suda naroda, ne može se spasiti od istorije. On će biti prezren, njega će sutra pljunuti svako dete na ulici jer je on nešto najgore što je u ovom narodu rođeno“, rekao je Šarović.

Aktivisti koji su bili sa Šarovićem nosili su fotografije Vladimira Cvijana i Olivera Ivanovića na kojima piše: „Ko ne potpiše, njega ubiše“.

Zlatanović je uhapšen nakon protesta u centru Beograda 15. februara, pod optužbom da je jedan od ljudi koji su pozivali na „rušenje ustavnog poretka“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar