U trendu

Nesvakidašnje predstavljanje: Biću kao Tito, krašću ali ću i dati narodu

Predsednički kandidat Grupe građana „Ljubiša Preletačević Beli, Beli – samo jako“ Luka Maksimović predstavio se večeras na javnom servisu u tonu kakvom je započeo kampanju – šaljivo i kao parodiju na politički sistem.

Maksimović je, u ulozi Preletačevića, u ranije snimljenom video-materijalu odgovarao na brojna pitanja svog saradnika iza kamere, pa se tako dotakao tema MMF-a, statusa Kosova i Metohije, finansiranja kampanje, zašto je ušao u politiku…

Njegova glavna poruka, kako je nekoliko puta ponovio, jeste da želi da se „ovajdi“, odnosno da ima ličnu korist, ali, kako je naglasio, i da novac daje narodu, da bi, na taj način, ostao 50 godina na vlasti.

„Ja gledam da imam svoj lični interes, ali da dam i narodu. Suština je da ću krasti, da ću se vajditi, ali i da ću dati narodu. Tako treba raditi i tako smo namireni i mi i oni“, rekao je Preletačević.

Upitan da li je tačno da ga finansira američki biznismen Džordž Soros, Preletačević je odgovori da su dobrodošli svi oni koji daju novac.

„Ko da više love, taj je dobrodošao. Nebitno je ko finansira. Ko je spreman da uloži novac u nešto što je dobro, taj je dobrodošao“, rekao je Preletačević.

On je dodao i da je dobar prijatelj sa predsednicima SAD i Rusije Donaldom Trampom i Vladimirom Putinom, i poručio da želi, kako je rekao, da bude kao nekadašnji predsednik SFRJ Jospi Broz Tito, „da pomiri i istok i zapad“.

Kada je reč o statusu južne srpske pokrajine, Preletačević je rekao da će da napravi „toliko bajnu i sjajnu priču“ da će Kosovo, kako je rekao, samo poželeti da se vrati.

„Izvolite, možete da se vratite, ne samo vi, već i Bugarska, Grčka… Od Mađarske do Grčke da se svi ujedinimo“, rekao je Preletačević, nazivajući to „Belom osovinom“.

Preletačević se dotakao i odnosa prema Međunarodnom monetarnom fondu i naglasio da ih treba izbaciti.

„Ne znam ko to drži. Lepo “out“, izlaziš iz zemlje, a sva lova kod “čike“. Narod zna da je lova kod mene, treba ti nešto, dođeš kod mene, pitaš treba mi za to i to, ja iskeširam sve iz džepa, odem proverim da li si to uradio i lepo“, rekao je Preletačević ističući da su banke i krediti nepotrebni, jer se na ovaj način gradi i vraća poverenje među ljude.

Kandidat Grupe građana „Ljubiša Preletačević Beli, Beli – Samo jako“ pozvao je građane na kraju svog termina na javnom servisu da izađu na izbore i da zaokruže broj pet, sa porukom „Ljubi čika, bez sikiranja“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.