U trendu

Nijedan predsednički kandidat se ne interesuje za probleme Albanaca

Albanski glasači iz Preševa, Bujanovca i Medvedje nemaju nikakav motiv da izadju na izbore niti da podrže bilo kojeg od predsedničkih kandidata, jer nijedan nije pokazao interesovanje za probleme Albanaca, izjavio je danas predsednik nevladine organizacije Centar za istraživački monitoring iz Preševa Kujtim Sadriu.

Sadriu, koji je na poslednjim parlamentarnim izborima bio na poslaničkoj listi Muamera Zukorlića, izjavio je za agenciju Beta da bi se takav stav Albanaca s juga Srbije promenio ukoliko bi neko od predsedničkih kandidata najavio otvaranje još jednog graničnog prelaza prema Makedoniji, Miratovac-Lojane, što lokalna vlast u Preševu traži godinama.

„Ako neko hoće podršku Albanaca, treba da uradi bar nešto minimalno za nas  –  da otvori taj prelaz. Ako bi se to desilo, to bi mu donelo od 20.000 do 30.000 glasova Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medvedje“, rekao je Sadriu.

„Kao Albanac iz Preševa. tri puta sam pozivao sugradjane da učestvuju na parlamentarnim izborima, dva puta u ime Liberalno-demokratske partije i poslednji put kao podrška Muameru Zukorliću. Medjutim sada smatram da Albanci ne treba da učestvuju na izborima, jer izgleda da je država digla ruke od ovog kraja, i da više nema nikakav interes da nešto uradi“, kazao je Sadriu.

Po njegovim rečima, pod sadašnjim uslovima predsedničke kampanje ne može se očekivati da bilo koja albanska politička partija iz Preševa ili Bujanovca pozove svoje glasače da podrže bilo kojeg kandidata za predsednika Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.