U trendu

Nikezić pita da li je moguće da srpski gradjevinci ne umeju da izgrade obilaznicu oko Užica

Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić upitao je danas da li je moguće da srpski gradjevinci „ne umeju da izgrade ni obilaznicu oko Gornjeg Milanovca ili Užica“, pa se i za te projekte država zadužuje i angažuje kineske radnike.

„Prvo ste nas ubeđivali da srpski građevinci ne umeju da grade mostove i tunele, pa auto-puteve, pa ste prošle dali Kinezima da, za 3,2 milijarde evra, grade kanalizaciju, a sad ste krenuli sa Kinezima da ugovarate i izgradnju obilaznica“, naveo je Nikezić u pisanoj izjavi.

On je kazao da srpski gradjevinci imaju znanje, dodajući da su oni gradili i u Srbiji ali i na svim kontinentima, ali da u srpskim „infrastrukturnim kombinacijama sa Kinezim i Turcima“ nema mesta za srpske firme.  

„Gradite po najvišim cenama u regionu, bez studije izvodljivosti, bez projekcije frekvencije saobraćaja, bez analize uticaja na javni dug, bez tendera i, što je najgore, bez srpskih firmi, pa zato ovi projekti više doprinose rastu i razvoju Kine ili Turske, nego Srbije“, rekao je Nikezić.   //

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar