U trendu

Nikola Jovanović: Poništiti neispravne prekršajne naloge Busplus kontrolora

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da bi trebalo poništiti sve neispravne prekršajne naloge Busplus-a koje su im uručili kontrolori u javnom prevozu.

„Upozoravali smo da su, Odlukom o javnom transportu iz 2016. godine, nezakonito preneta ovlašćenja na Busplus kontrolore da legitimišu gradjane i da im uručuju prekršajne naloge, koje po automatizmu i bez ikakve provere izdaje komunalna milicija“, rekao je Jovanović koji je i potpredsednik Narodne stranke.

On je dodao da gradjani ukazuju na neispravne naloge na kojima su pogrešno navedeni i naziv organa i naziv službenog lica, a „brkaju se i dva pisma, ćirilica i latinica“.

„Sramota je da Busplus kontrolori uručuju neispravne naloge gradjanima, a gradska vlast koja je dozvolila tu mogućnost sigurno ne radi u interesu ljudi“, istakao je Jovanović.

On je pozvao republičkog i gradskog ombudsmana da se oglase po tom pitanju, kako je naveo, da ne budu saučesnici gradske vlasti u šikaniranju i pljačkanju gradjana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.