U trendu

Nikola Jovanović pozvao okupljene na protestu Jedan od pet miliona da bojkotuju izbore

Popredsednik Narodne stranke i šef Odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštni Beograda Nikola Jovanović pozvao je večeras okupljene na protestu „Jedan od pet miliona“ da bojkotuju predstojeće izbore.

Jovanović je okupljenima ispred Filozofskog akulteta, koji su 41. put došli na protest „Jedan od pet miliona“, rekao da je Srbija prva po korupciji u Evropi, da privatni izvršitelji otimaju ljudima stanove, najčešće zbog infostana, da vojnim penzionerima u „Bristolu“ isključuju vodu i struju.

Dodao je i da je na sto metara od večerašnjeg mesta početka protesta vladajuća partija poslala svoje batinaše na studente i pozvao gradjane da bojkotuju predstojeće izbore.

„Gospodine Vučiću, da parafraziram Džonija Štulića, dva puta se ne šalje Miša Vacić na studente, to može samo prvi put da prodje“, kazao je on.

Kako je naveo, skup počinje i na 100 metera od Trga Republike na kome je „neko uzeo 5,8 milona evra preko realne cene za rekonstrukciju“ i na kome su pokazali „da i kamenu kocku mogu da pokvare“.

Upitao je gradjane da li pristaju na takvu Srbiju.

„Dragi prijatelji da li ova jesen konačno kaže ne?“, upitao je Jovanović.

On je poručio okupljenima da ne pristaju na rušenje grada, da ne pristaju „na predstojeće lažne izbore“ i da ne pristanu da Srbija bude „ono što preostane kada se namire tajkuni i strani špekulanti“.

„I zato boljkot lažnih izbora! Bojkot ovakvog sitema!“, kazao je Jovanović.

Profesorka Beogradskog univerziteta Biljana Stojković pozdravila je studente koji su juče blokirali zgradu Rektorata, navodeći da se oni bore za našu budućnost.

„Nisam ja hrabra, nego je došlo vreme da ne može da se ćuti“, rekla je ona.

Stojković je navela da su gradjani juče imali prilike da vide dve Srbije – jednu koju predstavljaju „naši mladi, lepi studenti i drugu koju predstavljaju studenti od 60 godina „koji su bili u pratnji SNS batinasa“.

Ona je pitala i rektorku Beogradskog univerziteta Ivanku Popović da li je „osudila upad SNS-a u zgradu rektorata“.

Organizatori protesta su naveli da je u toku 30. sat blokade Rektorata, kao i da su preuzeli potpunu kontrolu zgrade.

Protestna šetnja je počela, a učesnici se kreću ulicom Vase Čarapića, Kolarčevom, preko Terazija, ulica Kralja Milana, Kneza Miloša, Krunske i Beogradske do Njegoševe ulice, gde se nalazi Komora izvršitelja Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.