U trendu

Nikola Jovanović: U toku je izrada Bele knjige o kriminalu i korupciji u Beogradu

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda  i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da je u toku izrada „Bele knjige o kriminalu i korupciji u Beogradu“ koja će biti polazna osnova za utvrdjivanje krivične odgovornosti gradskih funkcionera u prethodnih šest godina.

„Slučaj bivšeg gradskog urbaniste Milutina Folića, koji se bavi prodajom stanova čiju je gradnju omogućio izmenom urbanističkih planova dok je bio u državnoj službi, jedan je od onih koji će biti detaljno ispitani, kao i uloga njegovih šefova Siniše Malog i Gorana Vesića“, rekao je Jovanović u razgovoru sa gradjanima beogradske opštine Zvezdara, saopštila je danas Narodna stranka.

Jovanović, koji je i potpredsednik te stranke, istakao je da će jedan od prioriteta te stranke i Saveza za Srbiju po promeni vlasti biti nezavisno tužilaštvo koje će se baviti visokom korupcijom po „rumunskom modelu“.

Jovanović je dodao da je iz dokumenata APR-a i izveštaja KRIK-a jasno da je „Folić prekršio član 38. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, trgovao uticajem i počinio druga krivična dela o čemu će se izjasniti buduće nezavisno tužilaštvo“.

„Ova krivična dela ne zastarevaju tako brzo i toga bi trebalo da budu svesni Folić i svi slični njemu“, naglasio je Jovanović.

U vreme dok je bio prvi urbanista Grada Beograda Milutin Folić pomogao je da se sagrade neki od najvećih prestoničkih stambenih kompleksa danas, posredstvom svoje privatne agencije, prodaje stanove u tim kompleksima, objavio je portal KRIK.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.