Nikolić: Dobro je što su protesti mirni

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da učesnici protesta širom Srbije moraju da ostanu mirni, da niko ne sme da ih dira, ali i da oni ne treba da ruše ustavni poredak i ugrožavaju ostale gradjane.

Nikolić je za list Kurir rekao da je na protestima sada došlo do nekakve mešavine ljudi koji nisu zadovoljni rezultatima izbora i koji podržavaju one koji su izgubili izbore.

„Mislim da je cela Srbija sada u čudu šta se zapravo dešava sa protestima. Da li mogu pozivi preko Fejsbuka da izazovu toliki narod da izadje na ulicu“, upitao je Nikolić.

Nikolić je rekao da se na protestima uglavnom okupljaju „oni koji nisu zadovoljni rezultatima izbora – neko zato što nema posao, neko što nema platu, neko zato što nije pobedio njegov kandidat, neko što je mlad, pun otpora i buntovništva“.

Prema njegovim rečima, dobro je što su protesti mirni.

„Vidim da su u pitanju mladi ljudi, policija je tolerantnija. I to je dobro“, kazao je on.

Na pitanje šta je njegova poruka učesnicima protesta, Nikolić je rekao da ga nisu pitali šta treba da rade, ali da je uvek govorio da svako ima pravo da se bori za svoje pravo.

„Niko ne sme da ih dira. Mnogo su bolji od nekih koje policija takodje štiti, a to ne zaslužuju, kao što su grupe navijača. Ovo su potpuno mirni ljudi. Svako od njih ima različit cilj… Izbori su bili prilika i pokazali su da u Srbiji ima demokratskih uslova i koliko je ko popularan i kome gradjani veruju. Ovog puta su verovali Vučiću i nikakvi protesti protiv toga ne mogu da ugroze pobedu“, naveo je Nikolić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.