U trendu

Nikolić: Ne treba zveckati oružjem, Srbija je spremna da se odbrani

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da ne treba nikome zveckati oružjem, jer svi dobro znaju da je Srbija spremna da se odbrani.
Na prijemu povodom Dana Vojske Srbije, Nikolić je u Predsedništvu rekao da je uveren da Vojsku čekaju još bolji dani i da će oporavak Srbije koji je evidentan uticati na to da se izvesni vojni resursi oporave i privedu nameni, odnosno odbrani teritorije, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane.

Čestitajući praznik pripadnicima sistema odbrane, Nikolić je istakao da je ponosan što je tokom svog mandata bio vrhovni komandant takvim pripadnicima Vojske Srbije i što je bio deo jedne vojske koja zna kakav teret nosi na svojim ledjima, uvek ispunjavajući sve obaveze koje joj nameće i naša slavna istorija, ali i želja da naša deca žive mirno i slobodno.
 
„Ispunili ste sve, a imali ste mnogo izazova. Država je imala ozbiljne reforme koje su zahvatile i vojsku kao deo društva i vi ste to podneli stoički, ne ugrozivši nijednog časa odbrambenu moć naše zemlje i na tome vam odajem posebno priznanje“, rekao je Nikolić.

On je podsetio na elementarne nepogode u kojima je Vojska pokazala koliko je veza srpske vojske i naroda jaka i neraskidiva i kako narod oseti smirenje tek kada vidi vojsku da stiže u pomoć.
 
Osvrnuvši se na aktuelne bezbednosne izazove, predsednik Republike istakao je ulogu Vojske Srbije u suočavanju sa migrantskom krizom, dodajući da združeno sa policijskim snagama obavljaju težak posao bez primedbi na njihov dosadašnji rad.
 
„Pripadnici naše Vojske učestvuju i u misijama u kojima drugim narodima pomažu da shvate da može da se živi mirno, a iz komandi tih misija i iz medjunarodnih organizacija stižu najlepše ocene o učešću naših pripadnika“, rekao je Nikolić dodajući da je iskustvo u multinacionalnim operacijama, kao i u zajedničkim vežbama sa pripadnicima drugih oružanih snaga, prilika za sticanje dragocenih iskustava.
 
Prijemu su prisustvovali ministar odbrane Zoran Djordjević, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, članovi njihovih kolegijuma, kao i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Djordjević i Diković uručili su predsedniku Republike prigodne poklone, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar