najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nikolić pozvao predsednika Kine da poseti Srbiju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je predsednika Kine Si Djinpinga u posetu Srbiji i predložio da dve zemlje potpišu sveobuhvatni sporazum o strateškom partnerstvu.

Nikolić je zvaničan poziv u posetu kineskom kolegi uputio preko ambasadora Kine u Srbiji Li Mančanga, saopštilo je Predsedništvo, ali nije navelo detalje o mogućem datumu posete.

U saopštenju se dodaje da bi ta poseta predstavljala dodatni podsticaj za unapredjenje već dobre saradnje dve zemlje.

“U razgovoru s ambasadorom Li Mančangom, Nikolić je istakao da je za Srbiju saradnja s Kinom od strateškog značaja, pre svega zbog tradicionalnog prijateljstva i razumevanja izmedju naših naroda, a zatim i zbog brojnih zajedničkih privrednih projekata. U tom smislu, predsednik Nikolić je predložio da Srbija i Kina potpišu sveobuhvatni sporazum o strateškom partnerstvu”, navodi se u saopštenju.

Kineski ambasador je rekao je da će Kina “sa zadovoljstvom potpisati sa Srbijom sveobuhvatni sporazum o strateškom partnerstvu” i dodao da je tokom prethodnog meseca razgovarao s predstavnicima kineskih kompanija koje posluju u Srbiji.

“Sve te kompanije izrazile su interes za novim investicijama u srpsku privredu”, rekao je ambasador Li Mančang.

Nikolić je kazao da je Srbija stvorila povoljan poslovni ambijent za strane investicije i izrazio očekivanje da će se zbog toga vrlo brzo povećati obim zajedničkog poslovanja kineskih i srpskih kompanija.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike