Nikom ne koristi zaustavljanje Srbije na putu ka EU

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da od odluke država-članica EU da ne otvore pregovaračka poglavlja 23. i 24. niko neće imati korist – ni Srbija, ni EU, ni Zapadni Balkan.

„EU je propustila priliku da gradjanima Srbije pokaže na delu da politika proširenja Unije ostaje na snazi, naročito nakon referenduma u Velikoj Britaniji. Ovoj, uverena sam, pogrešnoj poruci Brisela, raduju se samo nacionalističke snage koje čitav region žele da vrate u prošlost i vreme sukoba“, izjavila je Mihajlović, a saopštilo je njeno Ministarstarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastukture Srbije.

Mihajlović je istakla da Srbija neće menjati pravac i da ostaje privržena evropskim standardima u svim oblastima života.

Ona je dodala da ponovno blokiranje Srbije na putu ka EU od strane suseda Srbije ne doprinosi boljoj saradnji u regionu.

„Bojim se da će nacionalističke snage u zemljama regiona iskoristi ovu lošu poruku iz Brisela da ponovo raspaljuju svoje nacionalističke vatre, od kojih će najveću štetu imati upravo građani naših zemalja. Mir, ekonomska saradnja i uzajmano poštovanje moraju da budu interes svih zemalja regiona, ali i Evropske unije“, navela je Zorana Mihajlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.