U trendu

Nova D2SP: Na mestu Osnovne škole Vladislav Ribnikar izgraditi memorijalni centar

Beogradski odbor stranke „Nova – Da se struka pita“ (Nova D2SP) predložio je danas da na mestu Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu bude izgrađen memorijalni centar, kao simbol sećanja na tragediju koja se u toj školi desila.

Prema predlogu te stranke na mestu OŠ „Vladislav Ribnikar“ treba da bude memorijalni centar, dok bi savremena škola mogla biti izgrađena na drugoj lokaciji opštine Vračar.

Predsednik tog odbora Milan Stanić rekao je da bi memorijalni centar bio ne samo mesto sećanja na slučaj kada je 13-godišnji učenik ubio osmoro vršnjaka i radnika obezbeđenja i ranio šestoro učenika i nastavnicu, već bi promovisao kulturu mira, tolerancije i solidarnosti među ljudima.

„U okviru centra treba da se organizuju razni edukativni programi, seminari i radionice za mlade, kao i za širu javnost, sa ciljem da se podigne svest o važnosti poštovanja ljudskih prava, multikulturalizma i interkulturalnog dijaloga“, naveo je Stanić.

Dodao je da stranka predlaže i da u okviru centra bude organizovana trajna izložba posvećena žrtvama masovnog ubistva, sa ciljem da se oda počast njihovoj žrtvi, ali i da se skrene pažnja na opasnost od nasilja i diskriminacije u društvu.

„Uz izgradnju memorijalnog centra na mestu škole ‘Vladislav Ribnikar’, želimo da ovo mesto postane simbol sećanja na naše izgubljene, ali i prekretnica u načinu razmišljanja o sigurnosti naših škola“, zaključio je Stanić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar