U trendu

Nova: Konačna odluka opozicije o kandidaturi Ponoša najkasnije u ponedeljak

Sastanak lidera dela opozicionih stranaka sa bivšim načelnikom generalštaba Vojske Srbije (VS) Zdravkom Ponošem završen je nešto pre 15 časova a po navodima portala Nova.rs, konačna odluka o tome da li će biti opozicioni kandidat na izborima za predsednika Srbije biće poznata najkasnije u ponedeljak, 31. januara.

Kako je preneo portal, ostalo je da se o kandidaturi bivšeg potpredsednika Narodne stranke izjasne ta kao i Demokratska stranka (DS) i Skupština slobodne Srbije.

Sastanku sa Ponošem prisustvovali su lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas, koji ga je i predložio kao kandidata opozicija za predsednika Srbije, zatim predsednici Narodne stranke i DS, Vuk Jeremić i Zoran Lutovac, lideri Pokreta za preokret i Pokreta slobodnih gradjana (PSG), Janko Veselinović i Pavle Grbović kao i predstavnici Skupštine slobodne Srbije.

Nova je prenela i da bi konačna odluka Narodne stranke trebalo da bude poznata posle večerašnje sednice Predsedništva te stranke kao i da bi tokom dana trebalo da se izjasni i DS dok će Skupština slobodne Srbije saopštiti svoj stav najkasnije u ponedeljak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.