U trendu

Nova smena kontingenta Vojske Srbije u snagama UN u Libanu

Na niškom aerodromu „Konstantin Veliki“, danas je obavljena smena kontingenta Vojske Srbije u okviru multinacionalnih snaga Ujedinjenih nacija UNIFIL u Libanu.

Za Liban su otputovali pešadijska četa, štabni oficiri i pripadnici podrške, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U narednih šest meseci, pešadijskom četom iz sastava Druge brigade Kopnene vojske Srbije komandovaće major Igor Kočović.

Avionom se u Srbiju vratila prethodna smena pešadijske čete iz sastava Prve brigade Kopnene vojske, koju je predvodio major Ninoslav Đuđić.

„Aktivnosti pešadijske čete Vojske Srbije realizovane su u potpunosti sa planovima i naredjenjima komande španskog bataljona, Komande sektora Istok, kao i tehničkog sporazuma sa Španijom, rekao je Đuđić.

On je naveo da je odnos sa lokalnim stanovništvom i ostalim pripadnicima misije bio profesionalan i uz uvažavanje.

Pešadijska četa izvršava zadatke kao samostalna jedinica u sastavu španskog bataljona u multinacionalnoj brigadi sektora „Istok“, dok će vod za zaštitu snaga koji se angažuje u okviru italijanskog kontingenta u sektoru „Zapad“ biti upućen kasnije ovog meseca.

Privremene snage Ujedinjenih nacija u Libanu (UNIFIL) uspostavljene su Rezolucijama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija od 19. marta 1978. godine. Pripadnici Vojske Srbije otpočeli su učešće u ovoj misiji 21. decembra 2010. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar