U trendu

Nova stranka-Da se struka pita: Hrvatska da kazni huligane zbog izazivanja nacionalne mržnje

Nova stranka – Da se struka pita zatražila je danas od vlasti u Hrvatskoj da kazni „huligane zbog izazivanje nacionalne mržnje“, odnosno dogadjaja na utakmici izmedju zagrebačkog Dinama i Škupija iz Severne Makedonije.

„‘Ubij Srbina’ orilo se na Maksimiru 19. jula 2022. na utakmici izmedju Dinama i Škupija iz Severne Makedonije. Skandirali su takozvani navijači oba tima ujedinjeni u mržnji“, naveo je u saopštenju potpredsednik te stranke Vladimir Vitošević.

On je istakao da ta stranka najoštrije osudjuje „ispade huligana“, ali i kao nedopustive okarakterisala izjave ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina gde „hrvatsku vladu naziva ustaškom“.

„Nova stranka – Da se struka pita će se, kada bude u vlasti, zalagati za normalizaciju odnosa sa susedima. Sprečićemo neodgovorne izjave svojih funkcionera i obezbediti nesmetano funkcionisanje pravosuđa da po zakonu kazni svako izazivanje verske i nacionalne netrpeljivosti. Isto ćemo zahtevati od vlasti susednih zemalja“, kazao je Vitošević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.