U trendu

Nova stranka – Da se struka pita: Skandalozna reklama Megatrenda

Nova stranka – Da se struka pita ocenila da je danas da nova reklama Megatrend univerziteta promoviše da budući pravnici i advokati koji završe taj univerzit „treba da se kreću putem korupcije“, što su ocenili kao skandalozno i osudili.

„Smatramo da se viskoškolske ustanove ne smeju služiti propagandnim, marketinškim trikovima neprimerene sadržine, kao što je predmetna reklama, te da se moraju kretati u okvirima standarda propisanih za visokoškolske ustanove“, naveo je u saopštenju sekretar te stranke, advokat Srdjan Bogićević.

On je naglasio da je nedopustivo ako je opšti pravac Pravnog fakulteta Megatrend univerziteta da svoje buduće pravnike i advokate „usmerava na vršenje koruptivnih deltnosti u pravosudju“ i apelovao na Nacionalni savet za visoko obrazovanje da hitno reaguje, preduzme radnje iz njegove nadležnosti i sankcioniše takvo ponašanje visokoškolske ustanove.

„Naime, jedan od osnovnih zadataka visokoškolskih ustanova, prema Standardu za akreditaciju visokoškolskih ustanova, je društvena opravdanost postojanja visokoškolske ustanove, koja odredjuje opšti pravac njene delatnosti i osnov je za prepoznavanje prioriteta visokoškolske ustanove u budućem radu“, istakao je Bogićević.

Megatrend je na svojim društvenim mrežama podelio fotografiju na kojoj piše „Dobar advokat zna zakon. Pametniji vodi sudiju na ručak“, za koju navode da je citat pisca Marka Tvena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.