U trendu

Nova stranka: Hitna reakcija nadležnih zbog pretnji novinarima televizije N1

Nova stranka pozvala je danas nadležne organe da brzo i ozbiljno reaguju i otkriju ko stoji iza pretnji novinarima televizije N1 ali i ocenila da je tako nešto i bilo očekivano u državi u kojoj su targetiranja „odavno postala obeležja aktuelne vlasti“.

„Kada su sloboda medija i sloboda govora duboko ugrožene u našoj zemlji, a ljudi zastrašivanjem i ucenama egzistencijom dovedeni u situaciju da više ne smeju ni da pomisle, a kamoli izgovore nešto protiv vlasti, duboko uznemirava vest o monstruoznim pretnjama novinarima televizije N1. Najnovije pretnje koje su dobili aludiraju na to da će nastradati novinari i njihove porodice, a zgrada televizija biti dignuta u vazduh. Zbog aludiranja političara na vlasti da je N1 navodno priznala nezavisnost Kosova kroz komentare na društvenim mrežama, televizija i novinari označeni su kao izdajnici i antisrbi“, navodi se u saopštenju.

Ta stranka je dodala da će još snažnije nastaviti da se bori za evropsku Srbiju u kojoj se poštuju evropske vrednosti i u kojoj su novinari, kao i svi gradjani, slobodni u profesionalnom obavljanju posla.

„Upućujemo punu podršku zaposlenima na N1, kako bi vremena epiteta ‘izdajnika i stranih plaćenika’ jednom za svagda ostala iza nas“, dodaje Nova stranka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.