U trendu

Nova stranka: Izgradnja auto-puta u srednjem Banatu za Ε‘est godina poskupela za 350 miliona evra

Nova stranka je saopΕ‘tila da najavljena izgradnja auto-puta Novi Sad – Zrenjanin – Beograd koΕ‘ta u 2020. godini 600 miliona evra, dok je procena radova za deonicu auto-puta Zrenjanin – Beograd u 2014. godini bila 110 miliona evra, „Ε‘to znači da ukupno izgradnja tog auto-puta ne moΕΎe iznositi viΕ‘e od 250 miliona evra“.

Kako se navodi u saopΕ‘tenju, ta stranka postavlja pitanje, „s obzirom na to da je nova procenjena vrednost sada 600 miliona evra, u čijim Δ‡e dΕΎepovima zavrΕ‘iti deo tog novca, odnosno gde Δ‡e nestati 350 miliona evra?“.

„Ono Ε‘to nas donekle teΕ‘i je da skoro sigurno neΔ‡e biti niΕ‘ta od pomenutog izvodjenja radova, jer se oni sa malo boljim pamΔ‡enjem seΔ‡aju istovetnih najava i 2014. i 2017. godine, po principu „drΕΎi vodi dok naprednjaci odu“. A kakva je stvarna briga ministarke za gradjane srednjeg Banata najbolje znaju oni koji barem jednom prodju sadaΕ‘njim putem Zrenjanin-Beograd“, navodi se u saopΕ‘tenju.

Iz Nove stranke su saopΕ‘tili da „apeluju da se javnosti predoči prethodna Studija opravdanosti, kako bi gradjani bili upoznati sa svim aspektima opravdanosti gradnje ovog projekta“.

Stranka je pozvala i na „doslednu i beskompromisnu borbu protiv aktuelnog reΕΎima koji je veΔ‡ odavno duboko zavukao ruke u dΕΎepove svih nas“, dodajuΔ‡i da „auto-put treba da ima prosečno dnevno optereΔ‡enje od 12.000 do 15.000 voznih jedinica na dan, kao i da se auto-put moΕΎe graditi i pri manjem protoku vozila, ali tako da svi gradjani plaΔ‡aju tudja politička obeΔ‡anja i moguΔ‡e provizije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.