U trendu

Nova stranka: Javnost da bude obaveštena o rešavanju slučaja bivše direktorke Instituta Vinča

Nova stranka saopštila je danas da zahteva od nadležnih organa da javnost bude obeveštena na koji način su i kada procesuirani i rešeni slučajevi bivše direktorke Instituta za nuklearne nauke „Vinča“ Milice Marčete Kaninske i njenog supruga Slavka Karića.

„U klasičnom naprednjačkom maniru zataškavanja po principu ‘svakog čuda za tri dana dosta’, i slučaj Marčete Kaninske još je jedan u nizu aktuelnog režima po kojem ona ne samo što nije smenjena nakon brojnih malverzacija, nego je još i nagradjena novim radnim mestom, takodje u državnom sektoru – Institutu za opštu i fizičku hemiju“, navodi se u saopštenju Nove stranke.

Kako je ta stranka istakla, tužilaštvo još ne vodi postupak protiv Marčete Kaninske i njenog supruga Slavka Karića, koji je takodje bio zaposlen u „Vinči“.

„Oni su svojevremeno bili pominjani u medijima isključivo po nepotizmu, platama od čak 270.000 dinara, luksuznim automobilima, stilskom nameštaju i ekstravagantnoj garderobi, a povrh svega i po mitu od 4.000 evra koji je Karić tražio od jednog kolege, zbog čega je bio i hapšen“, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    Pratite najnovija desavanja u INN Vinca u Jutarnjem Glasniku. Stara korumpirana garnitura se vraca posredstvom Ministarstva za nauku i nove v.d. Zasto je Dr Zlatko Rakocevic nepodoban kao direktor, iako je stabilizovao situaciju u Vinci i dobio poverenje zaposlenih?

Napišite komentar